Kunnen wij u helpen? 078 - 633 2533 info@scopepeople.nl

Reporting & Analytics

Reporting & analytics slaan een brug tussen de ondersteunende inrichting t.b.v. het werken met (big) data en het nemen van managementbeslissingen op basis van die data. In reporting & analytics gaat het feitelijk om de vertaling van data en rapportages naar bruikbare stuurinformatie. Alhoewel de termen reporting en analytics veelal naast elkaar of zelfs als substituten worden gebruikt gaat het om twee verschillende dingen.

Bij reporting gaat het om het proces van het organiseren van data in informatieve samenvattingen met het oog op het monitoren van prestaties. Bij analytics gaat het om het proces van het (nader) onderzoeken van data en rapportages, die gebruikt kunnen worden t.b.v. de interpretatie en eventuele verbetering van prestaties. Dat kan soms heel diepgaand nodig zijn, waarvoor bijvoorbeeld technieken als datamining kunnen worden aangewend.

Rapportage verschaft informatie, analyse geeft inzicht. Rapportage veroorzaakt de juiste vragen, analyse beantwoord die. Hierdoor ontstaat betrouwbare stuurinformatie voor het management. Daar gaat het om. Met het oog daarop, bemiddelt Scope Data in posities als o.a. Business Analyst, Information Analyst, Reporting Specialist, Marketing Analyst, Sales Analyst en Logistics Analyst.

Bel mij terug

Schakel ons in en wij vinden voor u een geschikte (tijdelijke) specialist op het gebied van Data, Analytics en (Power) BI/Business Intelligence. Of zoekt u als professional een passende functie? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Ook voor meer informatie of bij andere vragen kunt u gerust contact met ons opnemen.