Kunnen wij u helpen? 078 - 633 2533 info@scopepeople.nl

Process Mining & RPA

Bij Process Mining wordt de uitvoering van bedrijfsprocessen gevisualiseerd. Dit is mogelijk door ondersteunende technologie waarmee proces data wordt verzameld en geïntegreerd. Processen kunnen hierdoor op performance worden geanalyseerd. Dit kan op het niveau van het totale proces, maar ook op deelprocessen. Process Mining is een techniek die de afgelopen jaren sterk in opkomst is geraakt, door het digitaliseren en automatiseren van onze werkomgeving. Hierdoor ontstaan zogenaamde tijdstempels bij elke digitale stap in een proces.

Process Mining kent een brede toepassing en invalshoek. Te denken valt aan o.a. het willen weten hoe de interne processen eigenlijk lopen, conformance checking (het willen toetsen van processen aan richtlijnen of regels), behoefte aan realtime monitoring van processen om (indien nodig) direct bij te kunnen stellen of het analyseren van een prestatieprobleem in processen en de behoefte daarop een KPI te bepalen.

Enkele tools die Process Mining ondersteunen, te denken aan Celonis, Disco en Java, bieden de mogelijkheid direct een (KPI) dashboard aan processen te koppelen.

Daarnaast voorzien enkele tools in een automatische conversie naar objectieve video output, wat in het kader van het vinden van draagkracht voor verbeteringen voordelig kan zijn. Alhoewel Process Mining mogelijk wordt ondersteund door geavanceerde techniek is data de onderliggende basis die dit mogelijk maakt.

Scope Data beschikt over een netwerk aan professionals op het gebied van Process Mining en bemiddelt in functies als o.a. Process Improvement Manager, Process Analyst, Business Operations Analyst, Process Architect en Process Coördinator. 

Bel mij terug

Schakel ons in en wij vinden voor u een geschikte (tijdelijke) specialist op het gebied van Data, Analytics en (Power) BI/Business Intelligence. Of zoekt u als professional een passende functie? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Ook voor meer informatie of bij andere vragen kunt u gerust contact met ons opnemen.