info@scopedata.nl

(078) 8200 362

  info@scopedata.nl

  (078) 2000 362

Logistieke planning & operationele benchmarking in BI – QlikSense

Type project:

Business Intelligence / Data Analyse

Sector opdrachtgever:

Recycling

Vraagstuk (why)

De operationele en logistieke planning van gemeentelijke afvalinzameling (huisvuil) is nog excel gebaseerd (dagelijks circa 50 vrachtwagens en 1 tot 3 personeelsleden per vrachtwagen). Dit leidt tot fouten en onvoldoende mogelijkheden om flexibel in te spelen op wijzigende omstandigheden, naast het feit dat een .xls gebaseerde planning erg tijdrovend is qua administratieve last. Aan Scope Data is de vraag gesteld of dit kon worden omgezet in een data gedreven planning en benchmarking m.b.v. Business Intelligence.

Aanpak (how)

Door middel van een grondige business analyse aanpak, is in kaart gebracht waar de behoefte vanuit de business lag op het gebied van roostering/planning. Met behulp van ICT stakeholders is de IT architectuur, inclusief DWH in kaart gebracht. Vervolgens is overgegaan van gefaseerd omzetten van excel-based naar BI in Qliksense.

Resultaat (what)

Geautomatiseerde planning in Qliksense BI, met impact- en benchmark analyses. Scenario’s als ziekte/verlof, FTE inzet, materieel onderhoud, performance vergelijkingen tussen wagenpark en gemeente indeling, krimpende aanbestedingsbudgetten, subsidies projecten, trends in consumentengedrag en project control (AB-Costing), kunnen nu geautomatiseerd worden meegenomen in de korte- en lange termijn planning. Verschillende betrokkenen in de business maken gebruik van gebruiksvriendelijke dashboards en rapportagemogelijkheden.

Benieuwd hoe Scope jullie organisatie kan versterken?

Maak dan een afspraak met Niels Stuij voor een kennismakingsgesprek. Samen bespreken jullie de uitdagingen op korte termijn en de groeiambities op lange termijn.