info@scopedata.nl

(078) 8200 362

  info@scopedata.nl

  (078) 2000 362

Dashboards en rapportage d.m.v. Microsoft Power BI

Type project:

Business analist, rapportage

Sector opdrachtgever:

Media

Vraagstuk (why)

De wens van de opdrachtgever was het automatiseren van diverse (financiële) rapportages en het maken van informatieve dashboards om efficiënter te kunnen werken. Dit uit het datamodel in Power BI waar al een begin aan gemaakt was.

Aanpak (how)

Als eerst is voor Business Control het bestaande datamodel uitgebreid. Door de connectie van het ERP systeem met Power BI kon alle (financiële) data direct worden gebruikt. Na datavalidatie en datatransformatie in Power Query is het datamodel verder uitgebreid. Met DAX zijn de nodige metingen en in overleg met de Business Controllers verschillende dashboards. Daarbij is een P&L rapport opgesteld in Excel die een directe connectie had met de database van Power BI.

Vanuit de wens van Sales om elke dag een actueel overzicht te hebben, is een Sales rapportage ontwikkeling in Power BI. De stap voor stap toevoegen van informatie en het aanscherpen van definities is een overzichtelijk en gedetailleerd dashboard ontstaan.

Door de zichtbare voordelen van het gebruik van Power BI kwam er ook van o.a. Finance, Marketing en Directie de vraag naar dashboards. Op eenzelfde wijze als de andere dashboards zijn deze ontwikkelt. Om het gebruik verder te stimuleren en de oneindige mogelijkheden ook aan de gebruiker over te brengen, zijn er korte workshops gegeven.

Resultaat (what)

Voor de verschillende bedrijfsonderdelen, o.a. Business Control, Finance en Sales, zijn geautomatiseerde rapportages beschikbaar. Deze bevat de nodige informatie in tabellen als grafieken en de mogelijkheid om verder in te zoomen op de details. Kunnen gegevens in Excel verder worden geanalyseerd.

Door de directe verbinding met het ERP-systeem, de dagelijkse verversing van de data en de uitgebreide rapportages kunnen bedrijfsprocessen sneller en efficiënter worden uitgevoerd. Daarnaast is er meer inzicht in de cijfers door de mogelijkheid om eenvoudig naar Excel te gaan voor verdere analyse. Dit alles heeft een verbeterde besluitvorming.

Benieuwd hoe Scope jullie organisatie kan versterken?

Maak dan een afspraak met Niels Stuij voor een kennismakingsgesprek. Samen bespreken jullie de uitdagingen op korte termijn en de groeiambities op lange termijn.