info@scopedata.nl

(078) 8200 362

  info@scopedata.nl

  (078) 2000 362

Business Intelligence 2.0 : De weg van ‘Data Rijk’ naar ‘Data Intelligent’

Type project:

Business Intelligence

Sector opdrachtgever:

Corporate Media / Uitgeverij

Vraagstuk (why)

Binnen de organisatie was al een begin gemaakt met het ontwikkelen van cruciale Power BI-dashboards voor business control, sales en de directie. Er was een datamodel aanwezig dat verschillende databronnen koppelde. Er ontstond echter een groeiende vraag naar aanpassingen en verbeteringen van deze dashboards. Bovendien kwam er vanuit de e-commerce en incidentele verkoopafdelingen de behoefte aan nieuwe dashboards voor een beter inzicht in hun gegevens, in combinatie met financiële data zoals budgettering, rapportage en consolidatie. Dit leidde tot drie belangrijke uitdagingen.

  • Het onderhouden en aanpassen van de huidige Power BI dashboards en datamodellen
  • Het ontsluiten van nieuwe databronnen
  • Het opstellen van nieuwe dashboards en datamodellen

Aanpak (how)

Er is een evaluatie gedaan van de bestaande dashboards, hun opbouw, gebruikte databronnen en het datamodel. Door interviews met gebruikers is het doel en de relevantie van de dashboardinformatie bepaald, en deze inzichten zijn gebruikt voor noodzakelijke aanpassingen, met voortdurende betrokkenheid van gebruikers om steun te garanderen.

Verder is bepaald hoe de nog niet gekoppelde databronnen gebruikt zouden worden. Relevante data is geïdentificeerd en er zijn maatregelen getroffen voor de integratie, inclusief automatische ontsluiting van data van een externe partij en koppeling met salarissoftware, waarbij ook de veiligheid van gegevensontsluiting is gewaarborgd.

Resultaat (what)

De huidige dashboards zijn herzien en dragen bij aan een efficiëntere sturing van het bedrijf. Er is een nieuwe databron ontsloten via een SFTP-server en een nieuwe databron ontsloten via API’s. De query’s voor de ontsluiting van de huidige databronnen zijn aangepast en nieuwe gegevens zijn daarin toegevoegd. Er zijn nieuwe inzichten gecreëerd door een frisse blik en creativiteit los te laten op de data. En ook belangrijk, iedereen kijkt nu daar dezelfde cijfers!

Benieuwd hoe Scope jullie organisatie kan versterken?

Maak dan een afspraak met ons voor een kennismakingsgesprek. Samen bespreken jullie de uitdagingen op korte termijn en de groeiambities op lange termijn.