info@scopedata.nl

(078) 8200 362

  info@scopedata.nl

  (078) 2000 362

Onze expertises

“Van inzicht naar waarde – dat is de kern van data-gedreven werken.”

Data: een potentiële goudmijn aan waardevolle inzichten voor je organisatie. Maar hoe kom je tot die inzichten?  

Wij structureren en combineren je data, maken het toegankelijk, zetten een datastrategie op voor waardevolle inzichten en koppelen dit aan de krachtigste PowerBI Dashboards. Met expertise en deskundigheid in zes kerngebieden, inclusief projectmanagement, verhogen we de waarde van je data. Dit levert concrete en meetbare oplossingen op voor problemen en kansen. 

Expertise over zes kerngebieden

‘ Deze kerngebieden beinvloeden elkaar onherroepelijk in performance, proces of output. Het één kan niet zonder het ander.

Zoek je specialistische kennis op één expertisegebied, of juist een allrounder die het vraagstuk van A tot Z kan oppakken?

Geïntregeerde IT oplossingen
Om effectief gebruik te maken van je data, is betrouwbare input uit processen, (ERP) systemen én applicaties van belang. Onze integratiespecialisten optimaliseren of automatiseren jouw IT & applicatie landschap en daarmee je bedrijfsvoering.

Data Management
Een lage datakwaliteit heeft een negatieve invloed op het hele bedrijf en aanverwante processen. Master data omvat elk stuk informatie dat dient om klanten, leveranciers, producten, locaties en andere activa van de organisatie te identificeren.

Wij structureren, ontsluiten én beheren masterdata(stromen) in je organisatie om zo tot betrouwbare output te komen.

Reporting & Analytics
Reporting gaat vooral om het omzetten van gegevens naar informatie. Analytics gaat een stap verder om inzicht te geven rondom resultaten. Op basis hiervan kan meteen actie ondernomen worden binnen een tijdsbestek dat echt relevant is voor het bedrijf.

Business Intelligence
Business Intelligence identificeert trends en patronen. Nog altijd sturen veel organisaties op louter financiele grootheden zoals winst, marge of kosten, waar deze grootheden het gevolg zijn van een andere oorzaak. Een écht goed BI dashboard visualiseert daarom oorzaak & gevolg.

Onze professionals zijn getraind om samen met stakeholders en management tot de juiste inzichten (KPI’s) te komen, om die vervolgens razendsnel te visualiseren met o.a. MS PowerBI of Tableau.

Data Engineering
Rapporteren met data vanuit meerdere systemen én applicaties vraagt een betrouwbare “Data Flow”. Een data engineer beheert en verzamelt data. Heel veel data, afkomstig van meerdere bronnen zoals CRM-systemen, databases, social media, e-mail etcetera.

Een Data Engineer organiseert al deze bronnen, zodat ze bruikbaar zijn voor analyses. Andere data specialisten kunnen deze informatie analyseren en er inzichten uit halen.

Data Science – AI & Machine Learning
Feit is dat bedrijven niet meer om AI heen kunnen en dat in iedere organisatie een strategie ontwikkeld moet worden om deze technologie te gebruiken. De voordelen vankunstmatige intelligentie zijn onmiskenbaar en moeten worden benut.

Data Science & AI kan toekomstige trends en gedragingen voorspellen. Dit is zeer waardevol voor bedrijven die strategische beslissingen moeten nemen op basis van data. Dankzij artificial intelligence kan software bepaalde administratieve taken van mensen overnemen. AI is dan onderdeel van robotic process automation (RPA).

Data gedreven werken draait om mens, proces en systeem. Als je wilt dat iets slaagt, stel dan juist de mens centraal in alle veranderingen!

Niels Stuij
Business Unit Director

Bij Scope focussen we op groei voor mens én organisatie.

‘Driven people empowering your business’ is niet zomaar onze payoff. Werken met data raakt processen, techniek en vooral mensen. Daarom voorziet Scope in oplossingen voor de impact van data op de menselijk kant van organisaties. Want data zonder mensen blijft gewoon data. Juist door de menselijke waarde toe te voegen, wordt data waardevol, analyse mogelijk en duurzame groei bereikbaar.

Een greep uit onze technologieën

Benieuwd hoe Scope jullie organisatie kan versterken?

Maak dan een afspraak met Niels Stuij voor een kennismakingsgesprek. Samen bespreken jullie de uitdagingen op korte termijn en de groeiambities op lange termijn.