Kunnen wij u helpen? 078 - 633 2533 info@scopepeople.nl

Business Intelligence

Regelmatig wordt de term Business Intelligence (BI) gebruikt als verzamelnaam voor de honderden beschikbare tools, die reporting en analytics ondersteunen. Te denken valt aan o.a. Microsoft Power BI, Tableau, Qliksense-view, Toucan Toco, Cognos, SAP BO/BAS etc.

Business Intelligence is echter meer dan een set tools. Het gaat verder dan een ICT oplossing. In het geheel, gaat het bij Business Intelligence om het verzamelen van data, het omzetten daarvan en het vertalen van informatie naar kennis. De te verzamelen data is vaak afkomstig uit veel verschillende systemen, zoals ERP en CRM. Deze gegevens worden verzameld in een datawarehouse. Na het verzamelen worden de gegevens onderling vergelijkbaar gemaakt. Deze data kan vervolgens worden geimporteerd in een BI tool. Dit proces wordt aangeduid met de veel voorkomende term ETL: Extraction, Transformation & Load. 

De BI tool heeft mogelijkheden om informatie om te zetten in zeer uiteenlopende rapportages en dashboards. Het gebruik van de juiste BI tool zorgt ervoor dat dit op een zeer efficiente manier kan plaatsvinden. Daarnaast noodzaakt het gebruik van Business Intelligence tot een kritische blik op de waarde en bruikbaarheid van data, waardoor rapportage en analyse minder gevoelig worden voor onjuiste interpretaties.

Het implementeren van, inrichten van of werken met BI, vraagt regelmatig specialistische vaardigheden en een gezonde hoeveelheid technische kennis. Scope Data bemiddelt deze specialisten op interim en permanente basis, fulltime en parttime. Te denken valt aan o.a. BI Manager, BI architect, BI specialist en BI analyst. 

Bel mij terug

Schakel ons in en wij vinden voor u een geschikte (tijdelijke) specialist op het gebied van Data, Analytics en (Power) BI/Business Intelligence. Of zoekt u als professional een passende functie? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Ook voor meer informatie of bij andere vragen kunt u gerust contact met ons opnemen.