Kunnen wij u helpen? 078 - 633 2533 info@scopepeople.nl

Business Intelligence portal voor verenigingsmanagement

Type project: Business intelligence specialist

Sector opdrachtgever: Verenigingen en stichtingen

 

Vraagstuk (why)

De behoefte van de opdrachtgever was het vernieuwen van de huidige Business Intelligence (BI) portal voor één specifieke branchevereniging/sector, en dit als product beschikbaar te maken voor andere sectoren. Deze BI portal is een online omgeving met uitgebreide economische en markt-specifieke gegevens om leden en bestuurders  te informeren over markttrends en voorspellingen. Om te komen tot de gewenste vernieuwing moest de hoeveelheid beschikbare informatie drastisch worden uitgebreid, en de huidige statistiek uitvraag worden opgepakt.

Aanpak (how)

Als eerst zijn er stappen gezet om de op dat moment huidige BI portal up-to-date te brengen en te vullen met meer voor de branche relevante informatie. Zo hebben we het CBS een branche specifieke rapportage laten maken. Ook de enquête uitvraag binnen de leden van de vereniging is opnieuw opgepakt. Tegelijkertijd begon de zoektocht naar een nieuw platform met meer mogelijkheden om een volledig nieuwe BI portal op te bouwen. Het platform moest op een visueel aantrekkelijke wijze data weergeven in een helder overzicht. Daarnaast wilde we graag met hetzelfde platform enquêtes uit kunnen vragen. Van groot belang was dat dit allemaal in een beveiligde omgeving stond waarop leden moeten inloggen.

Resultaat (what)

Onze zoektocht bracht ons bij een platform dat voldeed aan al onze eisen. Alle bestaande en nieuwe informatie is geplaatst op dit platform en zo ontstond de nieuwe BI portal. Iedere week wordt de informatie geüpdatet en leden worden maandelijks op de hoogte gebracht van nieuwe ontwikkelingen. Op het platform is er de mogelijkheid om meerder portals, voor meerdere klanten, te creëren. Zo is het nieuwe product Business Intelligence ontstaan.

Bel mij terug

Schakel ons in en wij vinden voor u een geschikte (tijdelijke) specialist op het gebied van Data, Analytics en (Power) BI/Business Intelligence. Of zoekt u als professional een passende functie? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Ook voor meer informatie of bij andere vragen kunt u gerust contact met ons opnemen.