info@scopedata.nl

(078) 8200 362

  info@scopedata.nl

  (078) 2000 362

Analyseren of voorspellend vermogen?

Persoonlijk en betrokken dienstverlening

Zeer uitgebreid netwerk

Ontwikkelingen van oplossingen

Het onderscheid tussen Data Science en Data Analytics kan verwarrend zijn. Ondanks het feit dat de twee met elkaar verbonden zijn, leveren ze verschillende resultaten op, en volgen ze verschillende benaderingen. Om de data die in je bedrijf wordt gegenereerd succesvol te kunnen analyseren, is het van groot belang om de verschillen tussen beide vakgebieden goed te begrijpen.

Data Analytics is gericht op het realiseren van bruikbare inzichten die direct kunnen worden toegepast. 

Data Science is meer gericht op het ontginnen van grote datasets met vaak ook ongestructureerde data. Het levert bredere inzichten op die zich concentreren op welke vragen moeten worden gesteld om je bedrijfsvoering, winstgevendheid of onderscheidend vermogen te verbeteren.

 

 

 

Benieuwd naar ons werk?

Van inzicht naar waarde

Data-Analytics richt zich op het verwerken en uitvoeren van statistische analyses van bestaande datasets. Kortom: rapportages informeren daar waar analyses verhelderen.

Samen bieden ze de basis voor strategische beslissingen en stuurinformatie. Wat nog belangrijker is, het is gebaseerd op het produceren van resultaten die kunnen leiden tot onmiddellijke verbeteringen.

Scope Data versterkt uw team met experts zoals Business en Information Analyst, Specialisten in Reporting, Marketing, Sales, en Logistiek. Terwijl Reporting & Analytics terugkijken, opent Data Science de deur naar toekomstige inzichten door alle soorten data, gestructureerd en ongestructureerd, te analyseren en te combineren.

Data Science & Machine Learning oplossingen

Data Science kan een scala aan vraagstukken oplossen, zoals het voorspellen van verkoopcijfers van een product, het indelen van klanten in segmenten op basis van hun eigenschappen, het organiseren van grote hoeveelheden documenten op onderwerp, en het identificeren van objecten in afbeeldingen.

Bij omgang met omvangrijke datasets is het gebruik van algoritmen voor het verkrijgen van inzichten efficiënter. Dit bespaart niet alleen veel tijd, maar zorgt ook voor preciezere uitkomsten.

Onze professionals hebben de kennis én ervaring om bedrijven een kick-start te geven om door middel van technieken zoals regressie, clustering, natural language processing, beeldverwerking, tijdreeksanalyse, neurale netwerken en machine learning nieuwe inzichten te verkrijgen.

 

Starten met Artificial Intelligence?

Hoe ga je kunstmatige intelligentie inzetten om je bedrijfsdoelen te halen? Dit vereist een AI strategie waarin je duidelijk aangeeft hoe AI specifieke problemenof kansen in je bedrijf kan aanpakken, welke middelen je daarvoor nodig hebt en hoe je gaat meten of je AI initiatieven succesvol zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat een goede AI strategie niet alleen over technologie gaat. Het gaat ook over de invloed op je bedrijf, de risico’s en over hoe je je team helpt bij de veranderingen die AI met zich meebrengt.

Onze AI professionals staan paraat om je te begeleiden bij de opzet van je AI strategie en de eerste stappen daarin. Uiteindelijk draait het om toegevoegde waarde die we willen bereiken!

 

Bel ons voor de mogelijkheden

Bel voor meer informatie naar 078 – 8200 362, stuur een e-mail naar info@scopedata.nl of vul ons contactformulier in. Wij vertellen je graag meer over onze werkwijze en de mogelijkheden voor jullie opdracht.